Panna cotta van kokos en vanille met gelei van Clementines

(Dit recept is voor 4 personen)

Pannacotta

  • 5 dl kokosmelk
  • 1 vanillestokje
  • 85 gr fijne suiker
  • 6 gr gelatineblaadjes

Gelei

  • 3 dl sap van clementines/gezeefd
  • 3 gr gelatineblaadjes
  • 60 gr fijne suiker

Afwerking

  • 1 clementine
  • 1 koffielepel geraspte schil clementine
  • 2 el heldere honing
  • 1 el mandarijn- of sinaasappellikeur
  • verse munt

Clementine gelei

  1. Breng het sap van de clementines (gezeefd) aan de kook met de suiker en laat dit zachtjes inkoken tot 2/3 deel (=2 dl voor 4 pers) van het sap overblijft. Week ondertussen de gelatine in koud water.
  2. Pers de gelatine goed uit en los ze op in de warme siroop van de clementines. Schenk in elk glas een laagje van de gelei en laat dit opstijven (Vriezer/koelkast).

Pannacotta

  1. week de gelatine in koud water.
  2. warm de kokosmelk op met de gespleten vanillestok en de suiker, maar laat het absoluut niet koken. Neem de kokosmelk van het vuur wanneer de suiker volledig is opgelost. Pers de gelatine goed uit en meng dit door de kokosmelk. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Giet het daarna voorzichtig op de gelei (de gelei moet goed stijf zijn). Zet de glaasjes daarna weer in de vriezer/koelkast

Afwerking

  1. Pel de clementine, haal de partjes uit elkaar en verwijder de witte vliesjes van de partjes.
  2. Warm de honing op in een pannetje tot er zich grote bellen vormen en voeg dan de partjes clementine toe; wentel ze goed door de honing en blus af met de likeur.

Serveren

  1. Neem de panna cotta een 15-tal minuten voor het serveren uit de koelkast en werk ze af met de partjes clementine, een beetje geraspte clementineschil en een plukje verse munt.
Print Friendly, PDF & Email