(Dit recept is voor 4 personen)
- karkas
- vlees afsnijdsels
- bouquet groenten: prei, selderij, ui en peterselie
- specerijen: kruidnagel, jeneverbes, peperkorrels en steranijs
- kruiden: tijm, laurier en rozemarijn
- 2 dl rode port
- 2 dl rode wijn
- 1 el mosterd
- olijfolie/Valderrama
Bereiden
- Braad de stukken karkas en de afsnijdsels aan in de olijfolie; voeg de groenten, kruiden en specerijen toe.
- Afblussen met de rode wijn en de rode port; enige tijd laten trekken op laag vuur koken en vervolgens zeven.
- Laat de gezeefde saus reduceren en maak daarna met de mosterd op smaak.
- Draai de saus m.b.v. een staafmixer mooi glad.
- Als laatste handeling m.b.v. een staafmixer de saus met de olijfolie opmonteren.
- Pel de amsterdamse uitjes voor de garnering (de grote rokjes hebben we nodig).