Hertensaus

(Dit recept is voor 4 personen)

  • karkas
  • vlees afsnijdsels
  • bouquet groenten: prei, selderij, ui en peterselie
  • specerijen: kruidnagel, jeneverbes, peperkorrels en steranijs
  • kruiden: tijm, laurier en rozemarijn
  • 2 dl rode port
  • 2 dl rode wijn
  • 1 el mosterd
  • olijfolie/Valderrama

Bereiden

  1. Braad de stukken karkas en de afsnijdsels aan in de olijfolie; voeg de groenten, kruiden en specerijen toe.
  2. Afblussen met de rode wijn en de rode port; enige tijd laten trekken op laag vuur koken en vervolgens zeven.
  3. Laat de gezeefde saus reduceren en maak daarna met de mosterd op smaak.
  4. Draai de saus m.b.v. een staafmixer mooi glad.
  5. Als laatste handeling m.b.v. een staafmixer de saus met de olijfolie opmonteren.
  6. Pel de amsterdamse uitjes voor de garnering (de grote rokjes hebben we nodig).
Print Friendly, PDF & Email