8 personen
Ingrediënten:
- 8 citroenbiscuits
- 85 gr poedersuiker
- 2 dl droge witte wijn
- 2 el geschaafde amandelen
- 1 verse ananas
- 300gr lemoncurd( apart recept)
- 5,5 dl koksroom
Bereiding:
- Verkruimel de biscuits en verdeel die over de glazen. Sprenkel in ieder glas een eetlepel witte wijn.
- Snijd een schijf van de ananas af(met schil eraan), maak daarna de ananas schoon, snijd de bladeren eraf. Zet dit apart: bladeren in het water en ananas in vershoudfolie. Maak van de resterende ananas (kern eruit halen) mooie stukjes en strooi deze op de met wijn doordrongen biscuits.
- Klop de room met de poedersuiker in een grote kom en roer er als laatste de resterende witte wijn en de koude lemon curd door: schep dit syllabusmengsel voorzichtig in de glazen, dek af met folie en zet tot serveren in de koeling.
- Verwijderen 1 uur voor het serveren de kern uit de ananasschijf met schil en snijd deze in stukjes. Leg er een paar bovenop de syllabus en steek er een paar bladeren bij.
- Bestrooi het gerecht met gebruineerde amandelen en tot serveren terug in de koelkast.