Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 6 personen
- 50 g amandelpoeder
- 15 g bloem
- flink snufje zeezout
- 100 g fijne kristalsuiker
- 2 grote scharreleieren
- 3 dooiers van grote scharreleieren
- 2,5 dl slagroom
- 300 g kersen
- zachte boter om de vormen in te vetten
- poedersuiker
|
|
Voorbereiding
- Meng het amandelpoeder, de bloem, het zout en de suiker in enkele seconden in een keukenmachine door elkaar. Meng de eieren, eidooiers en de room erdoor zodat het een glad beslag wordt. Schraap een- of tweemaal de rand van de mengkom af. Schep het beslag in kom en laat het afgedekt 24 uur rusten in de koelkast.
- Ontpit de kersen en laat ze goed uitlekken en dep ze droog als erg vochtig zijn. Wrijf de gratinschaaltjes in met zachte boter.
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200°C. Strooi de kersen in de gratinschaaltjes. Roer het beslag om en schenk het over de kersen. Bak de clafoutis circa 12 minuten tot hij mooi uitgerezen en goudbruin is. Het is geen bezwaar als hij in het midden wat minder hoog is dan langs de randen, maar hij moet wel stevig zijn. Bak hem anders nog wat langer.
- Bestuif hem met poedersuiker en serveer hem direct.
|