4 a 5 Personen
Ingrediënten:
- 4 eieren, gesplitst in dooiers en witten
- 100 g kristalsuiker
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 1 tl kaneel
- 50 g gemalen amandelen of amandelmeel
- 50 g geschaafde amandelen fijngehakt
- Voor de siroop
- 300 ml vers geperst sinaasappelsap
- 100 g kristalsuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Meng de eidooiers met suiker met een handmixer (tot het een beetje wit wordt) en doe er vervolgens de sinaasappelrasp, kaneel en alle amandelen bij.
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en vouw ze erdoor. Giet in een met bakpapier beklede ronde vorm van 20 cm doorsnede en bak de cake in ongeveer 35 a 40 min gaar. Controleer of hij gaar is met een breinaald.
- Maak een siroop door het sinaasappelsap met de suiker in te koken.
- Maak als de cake afgekoeld is, met een vork gaatjes in de bovenkant zodat het sap in de cake kan trekken
- Leg de cake in een diepe schaal en giet de siroop erover. Laat deze een paar uur intrekken.
- Garneer de cake met de besjes en eventueel geconfijte sinaasappelschilletjes
Tips: Begin met het maken van de cake. Let op dat de saus niet karamelliseert!!!
Onze cake was al na 35 min gaar, af en toe even kijken