Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 6 personen
Voor de meringues:
- 2 eieren
- 110 gram fijne tafelsuiker
- 50 gram amandelen (geschaafde)
Voor de vulling:
- 90 ml room
- 120 ml griekse yoghurt
- 135 gram aardbeien
- poedersuiker
- 4 takjes munt (garnering)
Voor de coulis:
- 250 gram aardbeien (voor de coulis)
- 80 gram fijne tafelsuiker
- 1 citroen (sap, gezeefd)
- 1 el crème de cassis
Voorbereiding
De coulis
- Maak de aardbeien schoon en was ze. Doe ze met de suiker in een mengbeker en pureer ze met een staafmixer. Een blender gebruiken kan natuurlijk ook.
- Breng de coulis op smaak met citroensap en crème de cassis.
- Passeer de coulis door een fijnmazige zeef en zet koel weg tot gebruik.
- De vulling
- Klop de room lobbig en roer de yoghurt erdoor.
- Was de aardbeien en snij ze in vieren.
De merengues
- Verwarm een oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en teken daarop 6 ronde vormen af van circa 10 cm doorsnede.
- Splits de eieren in een goed vetvrij gemaakte, grote kom en klop ze met de mixer op hoge snelheid tot ze heel erg stijf zijn.
- Voeg de suiker lepel voor lepel toe en blijf de hele tijd goed mixen.
- Vul een spuitzak met het mengsel en spuit de rondjes gelijkmatig vol. Spuit aan de buitenrand een tweede laag zodat een bakje ontstaat.
- Strooi de helft van de amandelen over de bodems.
- Bak de meringues eerst 8 minuten tot ze licht bruin zijn, verlaag daarna de temperatuur naar 160 °C en nog 10 minuten verder.
- Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Afmaken
- Vul de merengues met het roommengsele en verdeel de stukjes aardbei erover
- Garneer met de overgebleven amandelen, de coulis, poedersuiker en een takje munt.