Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
4 tonijnsteak
2 tl, komijnzaad, geroosterd en gekneusd
mespunt chilivlokken
geraspte schil en sap van limoen
2-4 eetl, extra vergine olijfolie
zout en peper
voor de salsa:
- 1 kleine rode ui
- 250 gr, kerstomaatjes
- 1 avocado
- 2 kiwi’s
- 1 vers rode spaans pepertje
- 3 takjes munt, blaadjes
- 2-3 tl, thaise vissaus(nam pla)
- 1,5 dl, griekse yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 tl, franse mosterd
- peper -zout -suiker
- 1-2 eetl, olijfolie
- bieslook
- 250 gram pandanrijst
Voorbereiding
- spoel de tonijnsteaks af en dep ze droog
- bestrooi met de helft van de komijnzaad,chilivlokken,zout,peper en de helft van de geraspte limoenschil
- wrijf ze in met 2 eetlepels olijfolie en zet ze ongeveer 30 min. weg.
- maak salsa: rode ui fijnhakken, kerstomaatjes ontpitten en in stukjes, avocado in blokjes, kiwi’s in blokjes, spaanspepertjes zonder zaad fijnhakken, 3 takjes munt, alleen de blaadjes, fijnhakken.
- in kom deze ingrediënten en breng op smaak met 2-3 theelepels thaise vissaus en de rest van de komijn,limoenschil en de helft van limoensap en wat suiker
- koud wegzetten
- rijst koken
- maak yoghurtsaus van griekse yoghurt -1 teen knoflook – 1 tl. franse mosterd – peper,zout en suiker – 1of 2 eetl. olijfolie en verse bieslook
Bereiding
- verhit de geribbelde grillpan
- schroei de tonijn snel dicht in ongeveer 1-2 min. beide kanten, niet langer!!
- bestrooi en nog wat zeezout op
- op warm bord: rijst – salsa – tonijnsteak en de yohurtsaus