-
4 hazerugfilets
-
50 g peperpaté
-
4 plakken parmaham
-
25 g boter
-
2 el balsamicoazijn
-
100 ml lsagroom
-
50 ml rode port
-
500 g witte en/of blauwe pitloze druiven
-
3 el olijfolie
-
3 takjes tijm, blaadjes afgerist
-
Filets met peper bestrooien. Filets aan de bovenkant met paté bestrijken.Twee filets met de patékant zo op elkaar leggen dat rol aan twee kanten evendik is. 2 plakken parmaham iets overlappend naast elkaar uitspreiden. Filetrol erop leggen en ham er omheen rollen. Van andere hazerugfilets en de parmaham op dezelfde wijze een rol maken.
- In braadpan de boter verhitten en de filetrollen in 8 à 10 minuten lichtbruin van buiten en rosé van binnen bakken. Filetrollen uit de pan nemen en afgedekt 5 minuten laten rusten.
- Intussen azijn in de pan schenken en flink laten uitbruisen. Room en port toevoegen, aanbaksels losroeren en saus 3 minuten laten koken. Saus op smaak brengen met peper en zout.
- Filetrollen in dikke plakken snijden, over 4 borden verdelen en saus er over heen lepelen.
Voor de druiven
-
Oven voorverwarmen op 200 °C. Druiven wassen en droogdeppen. Druiventros in kleinestukjes knippen. In schaal druiventrosjes mengen met olie, tijm en naar smaak zeezout.
- Trosjes op een bakplaat uitspreiden en 25 min in het midden van de oven roosteren. Iets laten afkoelen.