Van de Waddenzee op drie manieren bereid;
Au lait met limoen en pompernikkel.
Met een sabayon van hoy-sin.
Op cederhout gerookt.
Ingrediënten
- 12 oesters van de Waddenzee
- Rookmot bij voorkeur van cederhout
- 1 limoen
- pakje roggebrood
- 200 gram roomboter
- bosje bieslook
- zout/ peper
- 2 eidooiers
- 1 dl witte wijn
- 1 dl azijn
- 500 gram roomboter
- 1 potje hoy-sin
- 200 gram zeekraal
- 1 bus grof zeezout
Bereidingswijze
- Maak de oesters open met een oestermes en controleer deze op versheid.
- Zet de oesters nog even terug in de koelkast.
- Maak als eerste de pompernikkel sla de roomboter luchtig en breng op smaak
- met zout en peper en de fijngesneden bieslook.
- Smeer het mengsel gelijkmatig tussen de plakken roggebrood. Duw het geheel
- iets aan en zet het in de koelkast.
- Voor het maken van de Hoy-sin saus gebruik ik een basis van hollandaise
- normaliter zou ik een castric maken maar dan zou het een te heftig geheel
- worden.
- Doe de eidooiers in een bekken en voeg de wijn en azijn toe. Sla het luchtig op
- de wijze van Marie!
- Zet de boter op het vuur en laat smelten.
- Zodra de basis van de saus een bel geeft dan langzaam al roerend de boter
- toevoegen.
- Breng op smaak met wat Hoy-sin en vers gemalen peper.