Ingrediënten:
Marinade voor de kip.
- 2 ½ kg kippendijen
- 4 scheppen Sambal oelek
- 3 tl huismix
- Flinke scheut olie
- Scheut gembersiroop
- Citroensap van 1 citroen
- 2 dl Griekse yoghurt
- Gedroogde pruimen
- Ingrediënten tot aan de citroen mengen , de helft ervan door de kippendijen mengen
- Daarbij 2 dl griekse yoghurt, gedroogde pruimen. Alles door elkaar en dan 12 uur in de koelkast.
- Gemarineerde kip in een voorverwarmde oven van 180 graden, 50 minuten met deksel, daarna 8 minuten zonder deksel.
Kiptajine
Ingredienten:
- De gare kippendijen
- Olie,
- Cranberries
- Mix noten
- Knoflook
- Komijnzaad
- Rode ui
- Witte ui
- Bosui
- Zwarte olijven
- Paprika, verschillende kleuren
- Kikkererwten
- Courgette
- Zout
- Gedroogde pepermunt
- Huismix
- Sumak
- Beetje bouillon of water
- Tomaten
- Geschaafde amandelen
Bereiden:
Snijdt het volgende:
- Rode ui in halve maantjes.
- Paprika, van zaad ontdoen en dwars snijden in reepjes van 4 cm.
- Groene courgette, in dikke plakken en dan in grove jullienne, even kort blancheren.
- Aubergine in plakken van 1 cm, grillen zonder olie.
- Bosui in ringetjes.
- Witte ui gesnipperd.
- Kleine tomaatjes door de helft. Grote tomaten in blokjes, zaadjes verwijderen, wel bewaren.
- Koekenpan warm laten worden, olie erin. De gare kippendijen in de pan. Dan de rest van alle ingrediënten en groenten erbij, gaar laten worden. Bestrooi met amandelen.
- Serveren met bulgur en groente.
Bulgur
Ingredieten:
- Olie
- Knoflook
- Bulgur( 2 soorten gewone en met kapsel)
- Maggiblokje
- Zout.
- Tomaten
- Komijnpoeder
- lenteui
- In pan olie verhitten knoflook erbij, alles toevoegen. 1 ½ maal zoveel water erbij. 10 minuten late koken.
Groente
Ingredienten:
- okra diepvries
- knoflook
- gemalen koriander
- tomatenharten en stukjes tomaat
- ui
- 1 blik gepelde tomaat
- Groentebouillontablet
- Citroen
- Komijnzaad
- Huismix
- Okra in vergiet op een pan in de oven op 180 graden, 8 minuten.
- Olie in pan. Knoflook, gemalen koriander, okra, tomaten en tomatenharten erin. Op zacht vuur even laten koken. Gepelde tomaten, bouillontablet, beetje water tot het kookt. Even laten koken. Afmaken met citroensap, komijnzaad en huismix.
- Proeven.