Gevulde Varkensrollade

Ingrediënten

  • 4 rode uien/middelgroot
  • 100 gr boter
  • 75 gr panko
  • 15 salieblaadjes
  • 2 eetlepel venkelzaad
  • 1,5 kg varkensfilet voor rollade/met zwoerd
  • 3 dl slagroom
  • 1 dl madera
  • 1 eetlepel zaanse mosterd/grof

Voorbereiding

  1. verwarm de oven voor op 225°C
  2. snijd de uien in halve ringen en fruit ze 10 min in 2 el boter tot ze zacht zijn. Roer er het brookdkruim, de fijngesneden salie en 1 el venkelzaad door
  3. maak met de punt van een scherp mes op 1.5 cm afstand ondiep inkepingen in het zwoerd van de varkensfilet. Leg het vlees met de zwoerdkant naar beneden en bestrooi de vleeskant met zout en peper en bestrijk het met het uienmengsel
  4. rol de varkensfilet op en bind hem op als een rollade. Wrijf de buitenkant in met de rest van de boter, het venkelzaad en met zout en peper

    Bereiding

  5. bak het vlees op een rooster in een ovenschaal gedurende 25 min. Zet de temperatuur op 180°C en bak het vlees nog 30-40 min
  6. haal het vlees uit de oven en laat het, losjes afgedekt met alufolie, 20 min rusten
  7. kook de room, kalfsfond en madera in tot 2 dl . Roer de mosterd erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper

Opmerkingen

panko of Japans broodkruim is te koop bij de toko

varkensfilet voor rollade met zwoerd moet op tijd worden besteld, want het is geen gangbaar product

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie