Ingrediënten:
- 4 biefstukken
- 4 witlof (zeer klein)
- pompoen (in stukken)
- 4 aspergepunten
- 2 minivenkels
- 1 dikke wortel in linten
- B aardappels kookvast
- 1 dl olijfolie
- 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepels Bruine fond
- 1 eetlepel kervel, fijngehakt
- 1 limoen, sap en rasp
- 100 g geklaarde boter
- 1 dl room
- peper en zout
- 4 plakken katerspek
Voorbereiding:
- Blancheer de groenten apart in goed gezouten water en koel deze in ijskoud water af.
- Schil de aardappels en snijd in chateau vorm en kook deze niet gaar
- Rijg de groenten op een saté stok en plaats ze gedurende 15 minuten in een rookoventje.
- Maak van de katerspek platte repen in de oven tot dat knapperig zijn.
Bereiding:
- Maak de saus, klop daarvoor de eierdooiers, de fond en het limoensap energiek op een vuurtje of au bain marie op. Druppel er de boter bij en meng met de gehakte kervel, limoenrasp en de room. Kruid met peper en zout en bewaar tot gebruik in een thermosfles.
- Bak het vlees op de hete grill, maar doe er eerst wat olijfolie over of wentel het door de Mycryol.. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
- Laat de biefstukken rusten op een warm bord met folie.
- Frituur de aardappels en zout deze licht na.
- Bak de groentespiesjes even op de grill.
- Presentatie, schik het vlees, de groentespiesjes, de saus en de aardappelen op een warm bord.
- Versier met het spek en de peterselie.
- Strooi wat fleur de sel over het vlees.