Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 g knolselderij blokjes
- citroensap
- 2 bleekselderij stukjes
- 1 ui fijngehakt
- 2 knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g witte bonen gekookt
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels crème fraïche
- 4 eetlepels chermoula
Voorbereiding:
- Dompel de blokjes knolselderij in een kom koud water met citroensap, zodat ze niet verkleuren.
- Bak de bleekselderij, de ui en de knoflook 10 minuten in de olijfolie tot ze zacht en doorzichtig worden, maar nog niet kleuren.
- Voeg de blokjes knolselderij toe en laat nog 5 minuten verder bakken. Eindig met de witte bonen, 8 dl water en het zout.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.
Bereiding:
- Mix het mengsel in een blender met de crème fraiche tot een mooi glad mengsel. Het wordt nog romiger als je het door een fijne zeef haalt. Breng op smaak.
- Serveer de soep met een schep chermoula.