Bij dit gerecht past een glas donker bier het best doordat de rokerige smaak van de garnalen goed bij de smaak van de marinade past.
Ingrediënten:
- 900 gr gepelde garnalen, van darmkanaal ontdaan.
- 3,3 dl donker bier
- 2 st tenen knoflook
- 2 el fijngeknipt bieslook
- 2 el fijngesneden bladpeterselie
- 2 ½ tl zeezout
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 2 st bosuien, in dunne ringetjes
Bereiding:
- Vermeng alle ingrediënten behalve de bosui in een kom.
- Zet de schaal afgedekt 3 tot 4 uur in de koelkast; schep alles een paar keer om.
- Giet de marinade af. Verhit de barbecue op middelheet tot heet. Leg de garnalen in een koekenpan met een zware bodem of wok en zet hem op het grillerooster. Rooster de garnalen circa 2 minuten aan elke kant tot ze roze en gaar zijn (reken iets minder voor kleinere garnalen).
- Laat de garnalen niet te gaar worden (ze worden dan taai).
- Verdeel ze op de gesnipperde bosui.