Blanquette De Veau

 

4 personen

Ingredienten

  • 750 gram kalfsstoofvlees
  • 1 dl kalfsbouillon 
  • 3/4 dl kalfsbouillon 
  • 1 kleine ui 
  • 1 wortel 
  • 4 takjes peterselie 
  • 1/2 laurierblad 
  • 1 takje tijm 
  • 1 kruidnageltje 
  • 1 steel bleekselderij 
  • 12 sjalotjes boter
  • 35 grambloem 
  • 20 kleine witte champignons 
  • citroensap 
  • 2 eierdooiers 
  • 3/4 dl slagroom

Voorbereiding

  1. Het vlees in stukjes van4 cm snijden en in koud water aan de kook brengen, zeven en koud spoelen. 
  2. Opzetten met de bouillon, de schoongemaakte groenten en kruiden en wat zout.
  3. Het vlees in 1 1/4 uur gaar smoren met het deksel schuin op de pan. 
  4. Ondertussen de sjalotjes schoonmaken en met 2 eetlepels boter en1 dlbouillon, wat zout, peper, takjes peterselie en tijm en een stukje laurierblad 40 minuten zacht stoven met het deksel op de pan. 
  5. De kruiden verwijderen.

Bereidingswijze

  1. Het vlees uit de pan nemen en het vocht zeven. 
  2. Voor de saus van35 gramboter, de bloem en de helft van het vleesvocht een saus bereiden en deze 5 minuten laten pruttelen.
  3. Van de champignonhoedjes desteeltjes eruit draaien, toevoegen en de saus 10 minuten laten pruttelen. 
  4. Saus bij het vlees scheppen en nog even doorwarmen. 
  5. Vlak voor het serveren de eierdooiers met de slagroom loskloppen en de helft van de saus er lepel voor lepel bij kloppen in de pan schenken en er door roeren. 
  6. Zonder koken even doorwarmen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie