4 personen
Ingredienten
- 750 gram kalfsstoofvlees
- 1 dl kalfsbouillon
- 3/4 dl kalfsbouillon
- 1 kleine ui
- 1 wortel
- 4 takjes peterselie
- 1/2 laurierblad
- 1 takje tijm
- 1 kruidnageltje
- 1 steel bleekselderij
- 12 sjalotjes boter
- 35 grambloem
- 20 kleine witte champignons
- citroensap
- 2 eierdooiers
- 3/4 dl slagroom
Voorbereiding
- Het vlees in stukjes van4 cm snijden en in koud water aan de kook brengen, zeven en koud spoelen.
- Opzetten met de bouillon, de schoongemaakte groenten en kruiden en wat zout.
- Het vlees in 1 1/4 uur gaar smoren met het deksel schuin op de pan.
- Ondertussen de sjalotjes schoonmaken en met 2 eetlepels boter en1 dlbouillon, wat zout, peper, takjes peterselie en tijm en een stukje laurierblad 40 minuten zacht stoven met het deksel op de pan.
- De kruiden verwijderen.
Bereidingswijze
- Het vlees uit de pan nemen en het vocht zeven.
- Voor de saus van35 gramboter, de bloem en de helft van het vleesvocht een saus bereiden en deze 5 minuten laten pruttelen.
- Van de champignonhoedjes desteeltjes eruit draaien, toevoegen en de saus 10 minuten laten pruttelen.
- Saus bij het vlees scheppen en nog even doorwarmen.
- Vlak voor het serveren de eierdooiers met de slagroom loskloppen en de helft van de saus er lepel voor lepel bij kloppen in de pan schenken en er door roeren.
- Zonder koken even doorwarmen.