Ba Wong Kai ( kipgerecht)

 

  • Gedroogde Tonko ( Chinese paddestoel)
  • Soja saus ( DarkSoi superior van Pearl River)
  • Hele kip ong, 900 gram
  • Chinese groente ( Paksoi of Broccoli) 150 gram pp,
  • Verse gemberwortel
  • Steranijs
  • Oestersaus van LKK
  • Sesamolie puur ( Yeos 100 % )
  • Kook rijstwijn ( of medium sherry)
  • Aardappelzetmeel
  • Zout
  • Peper
  • Suiker

Voorbereiding

  1. Kip in z’n geheel insmeren met Dark Soi en daarna 2 à 3 minuten, hoog vuur, in de frituurolie tot de juiste bruining.
  2. In een diepe kookpan de gember, steranijs, oestersaus, Tonko en rijstwijn doen op smaak brengen met peper en zout.
  3. De gefrituurde kip en water toevoegen, tot de kip onder staat, en het geheel ongeveer 2½ uur laten inkoken met de deksel op de pan.

Bereiding

  1. De schoongemaakte groente blancheren in water en slaolie op smaak gebracht met zout en suiker.
  2. Op een grote platte schaal alles opmaken.
  3. De kip in het midden daaromheen de Tonko en daar weer omheen de groenten.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie