-
Gedroogde Tonko ( Chinese paddestoel)
-
Soja saus ( DarkSoi superior van Pearl River)
-
Hele kip ong, 900 gram
-
Chinese groente ( Paksoi of Broccoli) 150 gram pp,
-
Verse gemberwortel
-
Steranijs
-
Oestersaus van LKK
-
Sesamolie puur ( Yeos 100 % )
-
Kook rijstwijn ( of medium sherry)
-
Aardappelzetmeel
-
Zout
-
Peper
-
Suiker
Voorbereiding
- Kip in z’n geheel insmeren met Dark Soi en daarna 2 à 3 minuten, hoog vuur, in de frituurolie tot de juiste bruining.
- In een diepe kookpan de gember, steranijs, oestersaus, Tonko en rijstwijn doen op smaak brengen met peper en zout.
- De gefrituurde kip en water toevoegen, tot de kip onder staat, en het geheel ongeveer 2½ uur laten inkoken met de deksel op de pan.
Bereiding
- De schoongemaakte groente blancheren in water en slaolie op smaak gebracht met zout en suiker.
- Op een grote platte schaal alles opmaken.
- De kip in het midden daaromheen de Tonko en daar weer omheen de groenten.