4 personen
Bereiding
- 4 hertenbiefstukjes
- 2 el olie
- 1 rode ui of 4 sjalotten
- 250 gbospaddestoelen
- 2 tl escargotkruiden
- 30 gboter of margarine
- zout en peper
- 2 dlslagroom
- gepelde walnoten
Benodigheden
- Sauspan,
- koekenpan
- aluminiumfolie
Bereiding
- Neem de biefstuk 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast.
- Verwarm 1 el olie in de sauspan en roerbak hierin de gehakte uien.
- Voeg de eventueel in plakjes gesneden paddestoelen en de kruiden toe en verwarm dit 5 minuten.
- Verwarm de boter met de overige olie in de koekenpan.
- Bak hierin de biefstuk aan beide zijden mooi bruin.
- Bestrooi tijdens het bakken met zout en grof gemalen peper. Reken ± 4 minuten baktijd per kant.
- Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm (b.v. aluminiumfolie).
- Giet de room in de pan en laat dit al roerende uit bruisen en inkoken.
- Voeg dan de paddestoelen toe.
- Serveer de biefstuk met de paddestoelen en garneer met de noten.