2 personen
Ingrediënten
voor de saus
- 75 gwitte basterdsuiker
- 2 sinaasappels
Bereiden
- Doe de suiker met 2 eetlepels water in een kleine pan met een dikke bodem.
- Verwarm de suiker op een zacht vuur tot een roodbruine siroop ontstaat.
- Pers intussen 1 sinaasappel uit.
- Roer van het vuur af voorzichtig het sinaasappelsap door de hete suikersiroop.
- Verwarm dit mengsel op een zacht vuur tot alle stolsels weer opgelost zijn.
- Laat de saus afkoelen.
- Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Schep de sinaasappel-karamelsaus op twee bordjes.
- Leg op elk bordje drie quenelles chocolade-ijs in de saus.
- Leg de partjes sinaasappel rond het ijs in de saus en werk af met wat amandelschaafsel.
Voor het chocolade-roomijs
- 5 dlvolle melk (kan ook halfvol!)
- 300 grampure bittere (72 %) chocolade
- 2 1/2 dl slagroom
- 150 gramwitte basterdsuiker
- 6 eidooiers
- amandelschaafsel
Voorbereiding
Alle ingrediënten klaarzetten (afgewogen, chocolade in kleine stukjes, eieren gescheiden zodat je de eidooiers klaar hebt)
Bereidingswijze
- 2 1/2 dl melk met chocolade onder roeren heel zachtjes verwarmen tot chocolade gesmolten is.
- Mengsel onder roeren laten afkoelen en op kamertemperatuur bewaren.
- 2 1/2 dl melk met slagroom en 75 gramsuiker aan de kook brengen.
- Eidooiers met 75 gramsuiker licht en schuimig kloppen.
- Hete melkmengsel in delen bij eidooiermengsel schenken en steeds blijven roeren.
- Mengsel in pan terug schenken en al roerende op heel zacht vuur laten binden.
- Pan van vuur nemen en chocolade-melkmengsel erdoor roeren.
- Mengsel onder roeren laten afkoelen en daarna in ijsmachine tot ijs draaien.