Ingrediënten
- 1 kg spinazie
- 1/2 citroen, sap
- 4 knoflooktenen
- komijn, snuifje
- peper
- zout
- olijfolie
- Gemarineerde citroenen
- 2 kg citroenen
- kokend water
- 250 gram zout
- weckpot
|
|
Bereiding
Voorbereiden (3 weken)
- Gemarineerde citroen (rusttijd van wel 3 weken): snijd de citroenen in vieren, dusdaning dat de parten nog juist aan elkaar vastzitten.
- Vul de citroen op met een schepje zout en overgiet met het kokende water totdat de citroenen onder staan
- Sluit de weckpot en laat ten minste 3 weken staan op een koele donker plek.
Bereiden (10 minuten)
- Doe de gewassen spinazie en een grote pan, voeg 1 glas water toe, breng aan de kook tot alle spinazie geslonken is en laat uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een wok of pan, bak hierin de spinazie, samen met de geperste knoflook, in stukjes gesneden schil van de gemarineerde citroen, komijn, peper,zout en citroensap.
- Serveer dit warm of koud bij de vis
|