- 500 g bloem
- 15 g bakpoeder
- 2 g zout
- 150 ml melk
- 1 ei, losgeklopt
- 500 g aubergine
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 2 el yoghurt
- 1 tl gedroogde munt
- 2 el limoensap
- Meng de droge ingrediënten. Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk en het losgeklopte ei toe.
- Kneed goed door, zorg ervoor dat het deeg niet te nat is.
- Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Prik de aubergines enkele malen met een vork, leg ze op een bak plaat en bak 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Laat de aubergines iets afkoelen en snijd ze in de lengte door het midden.
- Schep het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil en prak dit in een kom tot moes.
- Giet het limoensap over de aubergines en voeg de yogurt, munt en knoflook er bij.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Als de dip niet smeuïg genoeg is, kan er wat olijfolie bij.
- Neem een eetlepel deeg en rol hier van een balletje maak deze een beetje plat.
- Leg de broodballetjes op een rooster en plaats boven de barbecue.
- Bak ze aan de ene kant tot ze knapperig zijn, draai om en bak aan de andere kant.
- Ga zo door tot ze hol klinken als je er tegen tikt.