- 200 gram aardappelen per persoon, geschild
- De aardappels mooi snijden langwerpig, allen even groot,
- 1 cm dik en 7 a 8 cm lang,
- Dan goed wassen en heel goed drogen.
- Olie op 140 graden en de patat voorbakken.
- Als ze gaan drijven nog 1 minuut bakken, boven de frituurpan goed laten uitlekken en dan in schaal doen met keuken papier.
- Als het vlees gebakken wordt, dan ook de patat gaan bakken.
- Frituren op 180 graden, kijken naar de kleur. Boven de pan weer goed uitlekken en dan in schaal met papier doen.
- Lekker knappend, met zout bestrooien. En gelijk serveren.
- Het zout houdt het vocht vast.
Mayonaise (5 pers.)
- 1 theelepel mosterd
- Halve theelepel witte wijn azijn.
- 1 eidooier op kamertemperatuur.
- Dit eerst met garde door elkaar roeren
- Dan 10 druppels olie, eerst vermengen, dan zeer geleidelijk
- Onder voortdurend goed kloppen olie toevoegen.
- Echt druppelsgewijs.
- Proeven, is hij te flauw dan nog wat mosterd toevoegen.
- Eventueel nog wat citroensap.
- Mayonaise moet staan. Dus goeie dikke mayonaise.Naar eigen inzicht op smaak brengen.