(6 pers.)
(Als je niet van pittig houdt laat je de pepers gewoon weg, ook dan is de salade heel lekker. De salade moet minimaal 1 uur marineren.)
Ingrediënten:
- 6 paprika’s liefst verschillende kleuren, dus 2 rode, 2 gele en 2 groene
- plm. 20 echte zwarte olijven (bijvoorbeeld Kalamata)
- 2 lente uitjes in ringetjes gesneden
- plm. 100 gram feta in blokjes gesneden
- 3 groene pepertjes (zoetzuur) uit een pot (mild gekruid)
- 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Snij de paprika’s in de lengte doormidden en haal de pitjes eruit.
- Leg ze met de dichte kant naar boven op een bakblik en besprenkel ze met olie en zeezout.
- Laat ze in een oven van 180 a 200 graden een beetje donker worden, voorzichtig niet te zwart.
- Haal ze uit de oven en doe ze in een schaal en dek 15 minuten af met aluminiumfolie.
- Bewaar het vocht wat in de schaal ligt als dressing. Haal zoveel mogelijk het vel van de paprika’s en snij ze in dunne repen.
- Doe ze terug in de schaal met het vocht. Snij de lente ui fijn en doe het erbij.
- Haal de pitten uit de olijven en snij ze doormidden en doe het bij de paprika’s.
- Snij een paar pepertjes fijn en doe die erbij.
- Laat dit marineren tot dat je aan het hoofdgerecht begint. Minimaal een uur.
- Doe er dan de feta verkruimeld of in stukjes bij, en de fijn gesneden peterselie.
- Serveer het bij de Wiener schnitzel.