Een andere manier om knoflookbrood op de barbecue te maken is het stokbrood 2 minuten op de barbecue te roosteren, het met het botermengsel te bestrijken en nog 1 tot 2 minuten te roosteren. Snijd het in stukken van 5 cm.
Dit recept is voor 4 personen
- 1 ciabatta- of stokbrood
- 120 gram zachte boter
- 2 geperste grote knoflooktenen
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel dille
- 1 theelepel vers geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
- peterselie, om te bestrooien
- Snijd het brood tot op de korst in 2 1/2 cm dikke sneetjes.
- Vermeng de boter met knoflook, peterselie, oregano en dille.
- Smeer dit mengsel aan beide kanten op de sneetjes brood.
- Leg het brood op een groot stuk aluminiumfolie en druk het weer in de oorspronkelijke vorm.
- Draai de uiteinden van de folie zoals bij een toffee dicht, maar laat de bovenkant open.
- Bestrooi het brood royaal met geraspte kaas en wat extra peterselie.
- Verhit de barbecue, leg het brood op het grillrooster en rooster het 30 minuten tot 1 uur tot het licht gekleurd is. De juiste tijd is afhankelijk van de temperatuur van de barbecue.