Niernand kan rundvlees zo lekker bereiden als de Argentijnen en die manier geeft fantastisch resultaat.
Dit recept is voor 4 personen
- 4 ribeye steaks van 2 1/2 cm dikte
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
- 3 eetlepels olijf olie
- 3 eetlepels fijngesneden blad peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
- 2 tot 4 tenen knoflook, fijn gehakt
- 1 theelepel cayennepeper
- Kruid het vlees rondom met zout en peper naar smaak.
- Steek de barbecue aan en rooster boven middel heet vuur tot de gewenste gaarheid; keer ze halverwege. Reken 10 minuten voor rosé en 12 tot 15 minuten voor half doorbakken vlees.
- Roer intussen voor de saus de olijfolie met de peterselie, oregano , knoflook, zout en cayennepeper door elkaar.
- Schep de saus 2 minuten voor het einde van de grill tijd op het vlees.