Ingrediënten
Voor 10 personen
- 20 kastanjechampignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- peper
- 8 anjovisfilets,
- 100 gram roomkaas (vers, op kamertemperatuur)
- 2 eetlepels slagroom,
- 1 eetlepel rode pesto
- 2 eetlepels peterselie (fijngeknipt)
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en steeltjes verwijderen (worden niet gebruikt).
- Olie verhitten en champignons snel rondom bakken.
- Bedruppelen met citroensap en bestrooien met zout en peper.
- Ca. 2 minuten zachtjes smoren.
- Intussen ansjovisfilets kleinsnijden en vervolgens met vork fijnwrijven.
- Roomkaas, slagroom en pesto erdoor roeren.
- Op smaak brengen met (weinig) zout en peper.
- Warme champignons hoog opvullen met ansjoviscrème. Garneren met peterselie. Direct serveren.