Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
Rode wijn saus
- 1 grote ui,gehakt
- 2 stengels bleekselderij,gehakt
- 3 teentjes knoflook,gehakt
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- 60 gram boter
- olijfolie om te bakken
- 2 eetl . rode wijnazijn
- 1 glas port
- 4 dl . Rode wijn
- 5 dl . Kippen- of groentebouillon
- 8 grote portabello’s
Serveren
- aardappelpuree,truffelolie
- Kruimige aardappelen, melk, room, zout, peper, nootmuskaat, truffelolie
- Bak de uien, bleekselderij, wortel, knoflook en laurier in een kleine hoeveelheid boter en olijfolie tot de groenten licht gekarameliseerd zijn.
- Voeg de azijn toe en laat vrijwel geheel inkoken.
- Herhaal dit met de port.
- Roer de wijn en bouillon erdoor en laat in 30 minuten tot de helft inkoken.
- Zeef de jus [verwijder de groenten], doe terug in de pan.Breng de saus op smaak.
- Voeg de paddestoelen ondersteboven toe zodat ze goed onderstaan.Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de paddestoelen eruit en houd warm.
- Voeg naar smaak honing toe en bind de saus met koude boter.
- Serveer met warme aardappelpuree besprenkeld met een scheutje truffelolie.
- Maak de borden op.De aardappelpuree in een ring portioneren,daarop de portabello[‘s]
- Steek er een takje rozemarijn in. Schik de paprika en de koteletjes