- 5 sneetjes brood
- 5 gr olijfolie
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 1 teen knoflook
- zout
- peper
- 50 gr boter
- 25 gr melk
- citroenschil
- 5 plakken geitenkaas/belegen
- 5 schone haringen
- 25 gr zeekraal
- kwastje
- zaagmes
- mixer
CROSTINI
- snijd de kosten van het brood en de sneetjes in tweeën
- meng de olie met de kruiden en de fijn gewreven knoflook; besmeer de beide kanten van het brood hiermee
- bak het brood ongeveer 20 min krokant in een oven van 150° C
- verwarm de boter licht en klop het met de mixer tot een crème.
- Voeg tijdens het kloppen in 3gedeeltes de melk toe en blijf kloppen tot het luchtig is. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp
- de koude crostini’s bestrijken met de citroenboter en hierop een
- plakje geitenkaas leggen. Daarop een stuk haring (± ½ ) leggen en
- daar weer bovenop een toefje zeekraal
CITROENBOTER
- verwarm de boter licht en klop het met de mixer tot een crème.
- Voeg tijdens het kloppen in 3gedeeltes de melk toe en blijf kloppen tot het luchtig is. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp
AFWERKING
- de koude crostini’s bestrijken met de citroenboter en hierop een
- plakje geitenkaas leggen. Daarop een stuk haring (± ½ ) leggen en
- daar weer bovenop een toefje zeekraal
OPMERKING
dit recept is voor 10 stuks