voor 6 tot 8 personen.
Ingrediënten:
- 1 grote witte of groene kool, zeer dun gesneden
- 3-4 wortelen, grof geraspt
- 1/2 rode en 1/2 groene paprika
- 1-2 stengels bleekselderij, fijngehakt of 1-2 tl selderijzaad
- 1 ui, gesnipperd
- 2-3 handvolle rozijnen of sultana’s
- 3 el wittewijn- of ciderazijn
- 4-6 el suiker, naar smaak
- 175-250 ml mayonaise, om te binden
- zout
- vers gemalen zwarte peper
Voorbereiding:
- Meng kool, wortel, paprika’s, selderij of selderijzaad, ui en rozijnen of sultana’s in een grote kom.
- Voeg azijn, suiker, zout en peper toe en schep grondig om.
- Laat 1 uur staan.
Bereiding:
- Roer door de voorbereiding genoeg mayonaise om de ingrediënten te binden.
- Proef op smaak en op zoet-zuurverhouding en voeg zo nodig extra suiker, zout of peper toe.
- Zet in de koelkast en giet voor het serveren overtollig vocht af.