3 zakjes aardappelpuree à 135 gram/naturel (kant en klaar)
5 dl melk
6 dl water
boter
2 eieren
nootmuskaat
2 pakjes fillodeeg (18 velletjes nodig)
oven voorverwarmen op 200° C
PUREE: volg de aanwijzing op het pak, maar gebruik de helft van de vloeistof per zakje); voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. De puree moet vrij droog blijven, want er moeten rolletjes van worden gemaakt (± 15 cm lang) Leg koel, want dan wordt ‘t stijver!
FILODEEG: laten ontdooien en elk velletje met gesmolten boter insmeren (2 velletjes per rol)
STRUDEL: smeer een pureerol in met ei en leg het op de 2 velletjes filodeeg; sla de zijkanten om de puree en rol op tot een banketstaaf. Smeer de bovenkant in met ei en leg op een ingesmeerde bakplaat.
AFBAKKEN: 20-25 min en tot gebruik bewaren. Vlak voor gebruik verwarmen in een oven van 100° C!
SERVEREN: snijd met een heel scherp mes de zijkanten eraf en verdeel één rol in 2 schuingesneden stukken