(Dit recept is voor 4 personen)
- 200 gr aardappelen/kruimig
- 1,25 dl creme fraiche
- 100 gr roomboter
- kervel/fijngesneden
- bieslook/fijngesneden
- olijfolie
- peper
- zout
Diversen
- pureeknijper
Mousseline
- 3 dl meIk/slagroom
- 100 gr boter
- 800 gr aardappelen
Voorbereiden
We gaan mousseline maken en hebben weinig per persoon nodig.
Dus voor 8 personen.
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Kook ze gaar en droog (hoe droger hoe beter).
- Knijp de aardappelen door een pureeknijper.
- Smelt de roomboter en roer het samen met de créme fraiche, peper en zout door de puree.
- Voeg voor het uitserveren olijfolie, bieslook en kervel toe; voeg peper en zout naar smaak toe.
Opmerking
Voor dit gerecht moet het een mousseline worden.
Mousseline
- 3 dl slagroom of melk en 100 gr boter op 800 gr aardappelen: verwarm de melk/slagroom samen met de boter, créme fraiche en giet dit op de aardappelen; vouw (geen garde of mixer) dit erdoor.
- Neem niet meteen alle melk/slagroom.
- Het eindresultaat moet yoghurtdikte worden.