Tarka Dhal

4 pers

Ingrediënten:

  • 6 dl water
  • 1 tl gemberpuree
  • 1 tl knoflookpuree
  • 0,25 tl kurkuma
  • 2 groene pepers
  • 1,5 tl zout

Tarka

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 ui
  • 0,25 tl mosterd/en uienzaad
  • 4 gedroogde rode pepers
  • 1 tomaat
  • 165 gr moongdahl

Garnering

  • 1 el munt
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1,5 verse groene peper

Bereiding:

  1. controleer de linzen op steentjes en was ze
  2. kook de linzen met gemberpuree, knoflookpuree, kurkuma en groene pepers (fijngesneden) in het water tot ze zacht zijn (15-20 min), voeg wat extra water toe als de puree te droog lijkt. Voeg zout naar smaak toe
  3. Tarka: verhit de olie en bak hierin de ui (gesneden) gedurende 2 min met de mosterd-en uienzaad, gedrooge pepers en tomaat (brunoise)
  4. schep de tarka op de dahl en garneer het gerecht met verse koriander, groene pepers (zonder zaadjes) in ringetjes gesneden en munt (fijngehakt)
Print Friendly, PDF & Email