4 pers
Ingrediënten:
- 6 dl water
- 1 tl gemberpuree
- 1 tl knoflookpuree
- 0,25 tl kurkuma
- 2 groene pepers
- 1,5 tl zout
Tarka
- 2 el plantaardige olie
- 1 ui
- 0,25 tl mosterd/en uienzaad
- 4 gedroogde rode pepers
- 1 tomaat
- 165 gr moongdahl
Garnering
- 1 el munt
- 1 el fijngehakte koriander
- 1,5 verse groene peper
Bereiding:
- controleer de linzen op steentjes en was ze
- kook de linzen met gemberpuree, knoflookpuree, kurkuma en groene pepers (fijngesneden) in het water tot ze zacht zijn (15-20 min), voeg wat extra water toe als de puree te droog lijkt. Voeg zout naar smaak toe
- Tarka: verhit de olie en bak hierin de ui (gesneden) gedurende 2 min met de mosterd-en uienzaad, gedrooge pepers en tomaat (brunoise)
- schep de tarka op de dahl en garneer het gerecht met verse koriander, groene pepers (zonder zaadjes) in ringetjes gesneden en munt (fijngehakt)