Taud man pla worden in Thailand gegeten en zijn van verschillende beschikbare soorten vis gemaakt. Er zijn kraampjes op straat in bangkok waar deze koekjes worden klaargemaakt terwijl u wacht.
Dit recept is voor 4 personen.
- 250g witte-visfilet, gemalen
- 3 eetlepels rode kerriepasta (nam prik gaeng ped)
- 2 eetlepels vissaus (nam pla)
- 2 eieren losgeklopt
- 3 eetlepels maïzena
- ¼ theelepels natriumbicarbonaat
- 6 bergamotblaadjes (bai ma-grood) of basilicum (bai korepa), in smalle reepjes gesneden
- 7,5 dl frituurolie
- Meng de vis met de volgende vijf ingrediënten in een keuken-machine of meng alles goed met uw handen. Voeg de bergamotblaadjes toe en draai weer glad. Als u met de hand mengt de handen telkens bevochtig.
- Vorm koekjes van 3 cm dik en 5 cm doorsnee van het vismengsel. Leg ze even op een bord.
- Verhit de olie tot 160 c en frituur er de koekjes goudbruin in.
- Geef er kommersalade (tam taeng) en rode curry bij.