Voor 8 personen
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie met truffelaroma
- 6 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 2 tenen knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden
- 50 gr risottorijst
- 4 portobello’s, groot
- 3 venkelknollen, groot
- 1,5 kruidenbouillon, tablet
Diversen:
- staafmixer
- grillpan
Voorbereiding
- Roer in een kom 8 el (1 p.p.) olijfolie met de balsamicoazijn, de helft van de knoflook (fijngehakt) en een ½ el Italiaanse kruiden tot een marinade.
- Snijd de portobello’s (zonder steel) in dunne plakken en schep ze door de marinade.
- Laat ze tenminste 1 uur staan en zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Alternatief: doe de plakjes portobello in een platte schaal en sprenkel de marinade eroverheen. Na een ½ uur voorzichtig omdraaien.
Bereiding
Venkelsoep
- Snijd de venkel in middelgrote stukken en hak het groen fijn (bewaren als garnering)
- Verwarm 2 el olijfolie in een grote soeppan en fruit de venkel met de rest van de knoflook op laag vuur in 5-8 minuten glazig.
- Schep de rijst en de rest van de Italiaanse kruiden door de venkel en bak deze 1 minuut mee tot de rijstkorrels glanzig zijn.
- Voeg de bouillon toe en kook het geheel in ± 20 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de soep tot een gladde soep (je kunt eventueel zeven!)
- Breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm.
Portobello
- Verwarm de grillpan (goed heet) en rooster de plakken portobello (in gedeeltes) in 2-3 minuten bruin.
- Leg ze op een bord en houd ze warm.
- Schep de soep in diepe borden en leg een stapeltje portobelloplakjes in het midden.
- Druppel wat truffelolie in de soep en garneer het af met fijngesneden venkelgroen.
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.