4 personen
- 15 g boter
- 1 teenje knoflook (geperst)
- 3 lente-uitjes, gesnipperd
- 125 g volvette zachte roomkaas
- 2 el fijgehakte gemengde kruiden (peterselie, bieslook, marjolein, oregano en basilicum)
- 175 g geraspte oude cheddar
- peper
- 4-6 sneetjes wit casinobrood
- 4 tomaten
Garnering:
- gemengde sla
- kerstomaatjes
- paprikapoeder
- takjes kruiden
Voorbereiding
- Smelt de boter in een kleine koekenpan en bak de uitjes en het knoflook in 3-4 minuten op een laag vuur glazig. Laat het mengsel afkoelen.
- Roer de zachte kaas glad en voeg vervolgens het ui knoflookmengsel toe. Roer de kruiden erdoor.
- Voeg de cheddar toe en roer het geheel tot een dikke pasta. Dek de kom af en zet hem in de koelkast.
Bereiding
- Rooster de sneetjes casinobrood aan beide kanten en verwijder de korstjes. Snijd de sneetjes een voor een met een groot en scherp mes horizontaal door. Snijd ze vervolgens diagonaal door en rooster de ongeroosterde kanten vervolgens goudkleurig.
- Verdeel de blaadjes sla en de kerstomaatjes over de 4 borden. Schep de kaaspaté erop en strooi er wat paprikapoeder over. Garneer de paté met de takjes verse kruiden en serveer met het geroosterde brood.