Gemarineerde tomaat met Parma ham

Dit recept is voor 4 personen:

  • 4 rijpe vleestomaten
  • 100 ml olijfolie 200 gr
  • 100 ml witte balsamicoazijn
  • 75 gr. gemengde slasoorten, zoals
  • frisee, veldsla, kropsla, eikenbladsla
  • fleur de sel
  • Parma ham
  1. Dompel de tomaat circa 10 seconden in kokend water en spoel onder koud stromend water. Je kunt het velletje er nu makkelijk afpellen.
  2. Meng de olijfolie en balsamicoazijn met vers gemalen peper en zout tot een marinade. Laat hierin de tomaten15-20 minuten marineren en bedruip ze af en toe met de marinade.
  3. Snijd de tomaten met een scherp mes een aantal keer van boven in tot de helft. Steek de gemengde sla erin alsof het een boeketje is, besprenkel met nog wat olijfolie, fleur de sel en balsamicoazijn en serveer met de Parma ham.

HAM

In plaats van Parma ham kun je ook een andere ham van goede kwaliteit kiezen, zoals Serano-, boeren- of Texels lam ham.

VARIATIE

Combineer met dun gesneden mozzarella en watermeloen, zo creëer je je eigen variatie op salade caprese.

Print Friendly, PDF & Email