- 1 middelgrote venkelbol
- 1 vanillestokje
- 8 eetlepels olijfolie
- 16 – 24 Garnalen (gepeld, rauw)
- Verse koriander
- 1 rijpe avocado
- 3-4 (wilde) perziken
- Sap van 2 limoenen
- Pimentpoeder en zout
- Snijd het vanillestokje doormidden en schraap zaadjes eruit. Verwarm de olijfolie zachtjes tot +/- 80 graden en voeg vanillestokje toe (van het vuur af). Laat afkoelen
- Was en droog de koriander en pluk blaadjes
- Maak venkel schoon en snijd in dunne plakjes
- Schil avocado en snijd in dunne plakjes, Schil de perziken en snij deze in dunne plakjes
- Voeg samen met venkel (voorzichtig i.v.m. avocado en besprenkel met limoensap.
- Voeg wat zout, peper en piment toe en besprenkel met wat vanille olie
- Verhit de rest van de vanille olie en bak hierin de garnalen gaar, eventueel met wat zout en piment.
- Maak de salade op en garneer met garnalen en koriander. Voeg op het einde, voordat de salade op het bord gaat wat korianderblaadjes door de salade.