Bijgerecht: 4 personen
Ingrediënten:
- · 6 zachte nopales-cactussen
- · 150 gr queso fresco
- · 3 tomaten
- · 2 serrano chilipepers, (fijn gesneden)
- · ½ kleine ui
- · 4 takjes koriander
- · Oregano
- · Azijn
- · Olijfolie
- · Koriander ( voor de garnering)
- · Zout
- · Peper
Was de cactussen goed en snijd ze in reepjes. Kook ze in voldoende water met zout totdat ze zacht zijn. Laat de cactussen uitlekken en overgiet ze met koud water. Gebruik je nopales cactussen uit blik, was ze dan en snijd in fijne reepjes. Was de koriander, snijd fijn en vermeng met de gesneden cactussen. Breng op smaak met zout, peper, azijn olie en oregano.
Snijd de queso fresco in blokjes en voeg ze toe aan de salade. Was de tomaten en snijd in schijfjes. Snijd ook de ui in schijfjes.
Opmaak:
Leg de nopales-cactussen op een bord, daarop de tomaten en de ui. Versier met fijngehakte koriander..
In Mexico bestaan meer dan 70 cactussoorten, maar het district Milpa Alta, het Federaal District, is verantwoordelijk voor de cultivatie van ongeveer 80 % van de nationale productie.
Boek: Volkskrant wereldkeuken Mexico