Voorgerecht 4 personen
Ingrediënten:
- · 100 gr gerookte paling
- · 1 avocado
- · 1 komkommer
- · ½ kopje geklopte Griekse yoghurt
- · 2 limoenen ( sap + rasp)
- · 2 el nigellazaadjes of zwarte sesamzaadjes
- · zout
Bereiding:
Schil de avocado en pureer hem in de blender samen met de yoghurt en het sap en de rasp van de limoenen. Voeg een snufje zout toe en meng dit erdoor.
Snijd met een dunschiller reepjes van de komkommer, leg een eetlepel avocadopuree op elk reepje en rol ze op.
Opmaak :
Leg de rolletjes op een bord, bestrooi ze met nigellazaadjes en leg er een stukje gerookte paling op.
Wijntip: Een jonge witte wijn uit centraal Griekenland van de savatianodruif, of een mousserende witte brute nature, (Griekenland D.O. Utiel Requena) gemaakt met chardonay en macabeo.
Auteur: Vangelis Driskas Boek: Volkskrant wereldkeuken Griekenland.