Vanillesaus

(5 pers.)

  • 160 gram melk
  • 30 gram suiker
  • 2 stuks eidooier
  • vanille extract , halve theelepel
  1. Melk met helft suiker tot aan de kook brengen, mag niet koken. Dan van het vuur halen.
  2. Ondertussen in metalen schaal 2 eidooiers, andere helft suiker en vanille extract opkloppen tot je een romige massa hebt.
  3. Nu giet je onder voortdurend roeren langzaam de warme melk bij de eiermassa. Niet te snel anders wordt het roerei. Dan heb je een compositie.
  4. Je doet de compositie terug in de pan en dan roer je voorzichtig met een spatel door de pan op zacht vuur tot je aan de achter kant van je spatel met een vinger een dikke lijn kan trekken. Dit gaat snel, vooral zacht vuur.
  5. Het moet vloeibaar blijven en kort bereiden. Let op!! Dus niet te lang want dan gaat het schiften.
  6. Van het vuur halen en afdekken met plastic folie.
  7. Af laten koelen en bij de apfelstrudel opdienen.

Print Friendly, PDF & Email