6 personen
- 7,5 dl slagroom
- 3 tl gelatine
- 1 vanille stokje
- 90 gr basterdsuiker
Rode saus
- 250 gr basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 125 gr verse of bevroren frambozen
- 125 ml goede rode wijn
- Vet 6 vormpjes in met olie. Doe 3 el room in een kommetje. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat haar sponzig worden.
- Breng de resterende room met de vanillestokje en suiker in een pan al roerend bijna aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door het mengsel tot ze is opgelost. Schenk de panna cotta in de vormpjes en laat hem 2 uur koelen of tot hij stijf is . Haal hem uit de vormpjes door met een in heet water gedoopte doek over de buiten kant van de vormpjes te strijken en hem op een bord te storten.
- Roer voor de rode saus de suiker met 250 ml water in een pan op matig vuur tot hij is opgelost ( niet laten koken).
- Voeg het kaneel stokje toe en laat alles 5 minuten sudderen .
- Voeg de frambozen en de wijn toe en laat alles snel 5 min koken.
- Verwijder het kaneelstokje en zeef de saus.
- Laat de saus sterk afkoelen voor het serveren.
- Garneer dit dessert eventueel met fruit.