Mousse van koffie, wiskey bavarois, vanille creme fraiche, Koffiesneeuw, koffie granité en walnotenijs

Mousse van koffie

kook 500 ml koffie met 100 gram suiker, haal van het vuur en doe er 8 geweekte gelatine blaadjes in. Klop 500 ml slagroom Iobbig, als de koffie lobbig is dan mengen met de room. Doe dit vervolgens in een spuitzak en spuit dit in de siliconen matjes. Doe dit in de vriezer, als ze bevroren zijn kan je ze eruit drukken.

Whiskey bavarois

kook 250 ml whiskey flambeer dit kort zodat de alcohol eruit is. Haal van het vuur en doe hier 9 blaadjes geweekte gelatine in. En voeg vervolgens 250 ml melk toe. Klop 500 ml slagroom lobbig, als de wiskey lobbig is dan mengen met de room. Doe dit in een spuitzak en spuit dit in de siliconen matjes. Doe dit in de vriezer, als ze bevroren zijn kan je ze eruit drukken.

Vanille crème fraîche

snij een vanille stokje door de helft en haal het merg eruit. Meng dit met de creme fraiche.

Koffie sneeuw

trek koffie bonen met olie, totdat je olie naar koffie smaakt. Pak nu een bekken en doe daar malto in en giet klein beetje koffie olie erop en roer goed met een garde tot je een sneeuwachtige substantie krijgt.

Koffie granité

kook 600 ml koffie met 400 gr suiker en doe het in een bak. Zet dit in de vriezer en roer af en toe met een garde erdoorheen totdat het helemaal bevroren is.

Walnotenijs

breng 1000 ml room, 500 ml melk, 500 gram suiker aan de kook. En bind die af met 300 gram eidooier. Draai vervolgens je compositie totdat het bijna ijs is en voeg vervolgens je gecarameliseerde walnoten toe.

500 gram suiker met 100 gram water karameliseren als bijna karamel walnoten erbij en storten in een bak met daarin bakpapier. Dit af laten koelen en daarna door draaien in de kitchen aid of robocoup

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie