Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 ½ plak Fries roggebrood
- 1eetlepel beurre culinair
- 4 eetlepels suiker
- ½ kilo fris-zure appels
- 2 theelepels kaneelsuiker
- 125 ml slagroom
- 8 bolletjes yoghurt-perzikijs
- Bio Crunchy Hollands super fruit
- Amuseglas
Bereiden:
- Verkruimel de roggebrood en meng met de beurre culinair en 1 eetlepel suiker. Karamelliseer het mengsel in een voorverwarmde oven op 200 C.
- Dit kan ook in een koekenpan op laag vuur.
- Klop de slagroom stijf met 1eetlepel suiker.
- Schil de appels, snijd ze in stukjes en kook ze in een klein laagje water met 2 eetlepels suiker tot compote.
- Meng 2 eetlepels kaneelsuiker door het roggebrood mengsel.
- Schep om en om wat gekaramelliseerde roggebrood en appelcompote in 4 schaaltjes. Top dit af met een toefje slagroom. Rol 8 bolletjes yoghurt-perzikijs door de Bio Crunchy en serveer 2 van deze yoghurt-muesli-rotsjes per persoon apart bij de compote.