- 2 bloedsinaasappels
- 100 gram gedroogde hibiscusbloemblaadjes(thee)
- 160 gram basterdsuiker
- 2 kruidnagel, 2 steranijs, versgeraspte nootmuskaat
- 1,6 ltr water
- 8 rode appels
- 8 klontjes gezouten boter(160 gram)
- 8 sneetjes briochebrood of croissant
- blaadjes van 4 takjes (appel)munt
- 2 handjes grof gehakte witte suiker amandeldragees
- Echt vanille ijs met spikkels
- Snijd de sinaasappels met schil in plakjes van 2 cm dik.
- Laat de hibiscus, de suiker, de sinaasappelschijfjes, kruidnagel, steranijs, 2 mespuntjes nootmuskaat 40 min tegen de kook aan trekken in een pan met 1600 ml water. Laat de hibiscusthee langzaam afkoelen.
- Verwijder de plakjes sinaasappel(die gebruikt u nog) en zeef de thee.
- Boor de klokhuizen uit de appels. Leg de ongeschilde appels samen met de klontjes boter in een grote aardewerken schaal.
- Verdeel de sinaasappelplakjes erover en schenk de hibiscusthee erop. Rooster de appels ca 40 min in een voorverwarmde oven 200?C, schep er regelmatig een lepel theesaus over. De thee zal gaandeweg siroopachtig dik worden en de appels als een dekentje omhullen en de sinaasappel wordt gekonfijt.
- Rooster de sneetjes brioche en leg de appels met wat saus erop. Decoreer ze met muntblaadjes en bestrooi ze met de gehakte dragees.
- Garneer met wat plakjes gekonfijte sinaasappel.
- Serveer de appel met vanille-ijs.