5 personen
- 150 ml sinaasappelsap
- 2 mespunten oregano (gedroogd)
- 2 mespunten komijn (gemalen)
- 2 eetlepels ciderazijn
- 180 g achiotepasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 kg varkensrollade (van de schouder)
- 2 mespunten zout
- 1 ui
- 2 rode uien
- 1 Habanerochilli’s
- 3 eetlepels limoensap
- 6 tarwetortilla’s
Voorbereiden
(10 minuten)
- Meng sinaasappelsap, oregano, komijn, ciderazijn, achiotepasta en de olijfolie in een kom.
- Draai er met de staafmixer een gladde massa van.
- Prik het vlees meermalen met een puntig mes in om te bevorderen dat de marinade diep doordringt.
- Bestrooi met peper en zout.
- Bekleed een braadslee met groot stuk aluminiumfolie. Leg het vlees in het midden en vouw de folie een beetje naar binnen.
- Giet de marinade over.
- Hak de ui grof. Strooi de ui over het vlees.
Bereiden
(2 uur)
- Verwarm de oven tot 200 graden Celsius.
- Vouw de folie over het vlees zodat een pakket ontstaat, en verzegel de randen goed; er mag in de oven geen stoom of vloeistof ontsnappen.
- Marineer minstens 30 minuten.
- Braad het vlees 1,5 uur.
- Hak de rode ui fijn.
- Haal de pitjes uit de chiIli’s en hak de rest fijn. Roer er de ui door en voeg het limoensap en wat zout toe.
- Haal het gare vlees uit de oven en laat het 20 minuten rusten.
- Wikkel de tortiIIa’s in natgemaakt en uitgeknepen bakpapier en laat deze tot het vlees klaar is in de oven.
- Verwijder de touwtjes rondom het vlees en snijd het in dikke plakken.