Auteur: Meera Sodha
Voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor de pasta
- 2 rode spaanse pepers
- 4 sjalotten, grof gesneden
- 2 citroengras stengels, in ringen gesneden
- 40 g koriander, blad en takjes grof gehakt
- 4 eetlepels gladde pindakaas
- 1,5 tl komijnzaad, gemalen
- ¾ tl kaneelpoeder
- ½ tl kruidnagelpoeder
- 1,5 eetlepel galangalpasta (laos)
- 1,5 eetlepel tamarindepasta
- 2,5 tl suiker
- 1,5 tl zout
Voor de curry
- 2 blikken kokosmelk
- 1 grote aubergine (400 g) in blokjes
- 800 g zoete aardappel geschild en in blokjes
- handvol gedroogde kokosschaafsel
Voorbereiden:
(10 minuten)
1. Doe alle ingrediënten voor de pasta in een blender, maar houd een handvol korianderblad achter om te garneren. Voeg 100 ml water toe en pureer alles goed tot een gladde massa.
Bereiden:
(30 minuten)
1. Zet een grote pan met deksel op half hoog vuur en roerbak als de pan heet is de spercerijen pasta 5 minuten tot hij donker is en glanst let op dat de pasta niet aanzet of verbrandt.
2. Voeg al roerend beetje bij beetje de kokosmelk toe, voeg de aubergine toe en verhit de saus tot deze gaat borrelen.
3. Voeg de zoete aardappel toe en zet de deksel op de pan (kan ook met aluminium folie) en zet het vuur zo laag dat het geheel zachtjes suddert en laat het geheel 20 minuten koken tot de aubergine uiteen is gevallen en de zoete aardappels heel gaar zijn.
4. Rooster de kokosvlokken.
5. Garneer de massaman curry met kokosvlokken en korianderblad.
6. Heerlijk met gekookte rijst.