Carpaccio van entrecote met pompoen, salie en knoflook

4 personen

  • 1 bol knoflook
  • 300 ml olijfolie
  • ¼ pompoen
  • entrecote 450 gram
  • bosje salie

Oven voorverwarmen 200°C

Knoflooktenen losmaken en in de schil in ovenbakje geheel onder olijfolie zetten en 20 min poffen tot ze zacht zijn. Afkoelen in de olie.

Salieblaadje knapperig frituren in 100 ml olijfolie , uitlekken op keukenpapier.

Schil en snijd de pompoen in ultradunne lucifertjes

Verhit 100ml olijfolie, bak lucifertjes in 10 min goudbruin. Bestrooi met zout en peper en bewaar onder folie.

Oven voorverwarmen 80°C

Wrijf entrecote in met ruim zout en peper.

Bak in 50 ml olijfolie rondom bruin in 5 min , vlees blijft van binnen rosé .

Vlees verpakken in aluminiumfolie en houdt 10 min warm in oven.

Knijp de knoflook uit de velletjes. Haal het vlees uit de oven, Snij met scherp mes in hele dunne plakjes. Verdeel over warme borden het vlees, de pompoenlucifers,gepofte knoflook en salie. Bestrooi rijkelijk met peper en grof zeezout.

Besprenkel tot slot naar smaak wat knoflookolie over.

Wijnadvies:

  • Grüner Veltliner 2010
  • Torre del Falasco – Corvina 2010
Print Friendly, PDF & Email