Lamshaas met voorjaarsgroente en honing tijmsaus.

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram lamshaasjes
  • 800 gram lentegroente (bv. sugarsnaps, peultjes, doperwtjes, asperges, zilveruitjes
  • tijm
  • 2 zakjes verse munt
  • 50 gr roomboter
  • 150 ml gevogeltefond
  • 2 el bloemenhoning
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Doe 20 gram boter met 50 ml gevogelte fond, de honing en de blaadjes van de tijm in een sauspannetje en kook het tot de helft in.
    Kruid met peper en zout.
  2. Blancheer de groenten door ze na elkaar ca 1.5 minuut te koken in een grote pan gezouten water en ze vervolgens te laten schrikken in koud (ijs) water.
  3. Leg de groenten op een zeef.
  4. Smelt 30 gram boter in een grote pan en voeg de groenten en 100ml gevogeltefond toe.
  5. Kruid met peper en zout en kook het vocht volledig in zodat er een smakelijk laagje boter rond de groenten zit.
  6. Snijd de muntblaadjes fijn en roer door de groenten.
  7. Snijd in de tussentijd de vliesjes van de lamshaasjes, kruid met peper en zout en bak in 3 minuten gaar in de hete olie.
  8. Serveer met de groenten, de honing tijm saus en bijvoorbeeld een lekker aardappelpuree.

Wijntip: J.de Willebois Pinor Noir

Bron: The Meatlovers

Print Friendly, PDF & Email