Dit recept is voor 4 personen
Oesterzwammen bevatten veel eiwitten.
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram oesterzwammen
- 500 gram champignons
- 1 eetlepel roomboter
- 2 kleine sjalotjes
- 1 eetlepel verse tijm
- 100 gram geraspte kaas
- 300 ml room
- 6 eieren
- zout, peper en nootmuskaat
Voorbereiden (15 minuten)
- Snij de champignons in plakjes
- Snij de steeltjes van de oesterzwammen fijn en houd de hoedjes heel.
- Hak de sjalotjes en de tijm fijn.
- Klop de eieren op.
Bereiden (15 minuten)
- Verwarm de olie in een grote pan. Voeg alle paddestoelen toe, kruid met peper en zout en roerbak ze ongeveer 5 minuten.
- Temper de warmte bron. Voeg de boter, sjalotjes en tijm toe en bak al roerend nog ongeveer 12 minuten.
- Meng de room en eieren in een kom en kruid met zout, peper en een mespuntje nootmuskaat.
- Doe de helft van de kaas onder in een siliconen bakvorm. Voeg vervolgens de paddenstoelen en de room toe. Schenk hierop het eimengsel en verdeel de resterende kaas hierover.
- Bak de quiche 50 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.