Bijgerecht voor 6 tot 8 personen
- 1 biologische oranje pompoen
- 100 ml arachide- of notenolie
- 75 gram rucola, grof gehakt
- 50 gram hazelnoten, grof gehakt
- 30 gram ingelegde citroenschil**, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- 50 ml olijfolie, extra vierge
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 gram Parmezaanse kaas in krullen
** te koop bij Marokkaanse- en sommige mediterrane winkeliers. Recept voor zelf maken wordt uitgereikt tijdens de kookavond.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de (ongeschilde) pompoen doormidden en verwijder met een lepel de zaden uit het midden.
- Snijd de helft in parten van twee cm dikte en doe deze in een kom. Schenk de arachide- of de noten olie er overheen en bestrooi de parten met peper en zout naar smaak.
- Hussel alles goed door elkaar en leg de parten op een ingevette bakplaat. Rooster ze in het midden van e oven in 10 min. beetgaar.
- Meng in een kom de rucola, hazelnoten, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie en geraspte kaas tot een grove salsa en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gegrilde pompoen over ( liefst voorverwarmde) borden of leg de parten op een schaal en schep de salsa er overheen.
- Bestrooi met kruiden en Parmezaanse- kaaskrullen.