Couscous
Ingredienten:
- Couscous
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze:
gebruik voor 4 personen in een meergangen menu 250 gram couscous
- Breng 250 cc water aan de kook met zout en voeg een kleine scheut olijfolie toe
- Doe de couscous in een schaal en overgiet dit met het kokend water
- Maak met een vork de couscous goed los
- Voor het serveren de couscous afgedekt verwarmen in de magnetron of opstomen
Groentegarnituur
- Vinaigrette kloppen van olijfolie, wijnazijn, peper, zout en een mespunt mosterd
- 1 bosje groene asperges
- Rode paprika ontdaan van zaadlijsten in repen
- 2 stengels bleekselderij
- Courgette in dikke lengte plakken snijden en dan halveren in de lengte, Bestrooien met zout, in laten trekken, afspoelen en daarna droogdeppen
Bereingswijze:
- Asperges ontdoen van onderste harde deel van de stengel, eventueel in twee stukken verdelen, wassen
- Asperges, courgette en paprika grilleren bij voorkeur in de contactgrill (Of bakken in hete oven op een met papier beklede bakplaat)
- Bleekselderijstengels van draden ontdoen, In verticale repen snijden op lengte van asperges. Wassen en blancheren in kokend water. Nagaren in kokend water met warmtebron uit.
- Warme groentes vermengen met vinaigrette en goed laten intrekken
- Koelen
- Groente dresseren op 4 klein bordjes